Warmtepomp

Viessmann warmtepompen

Er zijn op dit moment vele merken en soorten warmtepompen verkrijgbaar waardoor het voor een leek lastig is om te bepalen wat nu het beste is om aan te schaffen. Met ruim 20 jaar ervaring in warmtepomp techniek weten wij dat u met de warmtepompen van Viessmann een product koopt van zeer hoge kwaliteit en mogelijkheden en een lange levensduur garandeert. Viessmann onbekend voor u? Viessmann is een duitse fabrikant en ontwikkelde zijn eerst warmtepomp tijdens de oliecrisis in de jaren '70, inmiddels 50 jaar ervaring dus.  

De zorg voor een warmtepomp systeem stopt niet nadat deze is geplaatst, door het toepassen van de OPTO2-communicatie unit monitoren wij uw systeem voortdurend en kunnen indien nodig middels servicebeheer op afstand helpen. Met de Vicare app heeft u direct toegang tot de instellingen van de warmtepompinstallatie. 

Wij leveren de volgende uitvoering;

 • Viessmann Vitocal 200-A – vermogen van 3,8 tot 11,6kW
  Dit systeem wordt geleverd met een kleine binnenunit, buffervat en een staande boiler van 300 liter. Als optie kunnen wij deze ook leveren met een 400 liter of 500 liter boiler. Deze installatie wordt geleverd met een fluisterstil monoblock buitenunit. Deze serie kan ook geleverd worden zonder warm tapwaterboiler of als hybride-warmtepompsysteem met een bestaande combiketel of een nieuw combitoestel. 
 • Viessmann Vitocal 222-A – vermogen van 3,8 tot 11,6kW
  Deze warmtepompinstallatie heeft een ingebouwde boiler van 220 liter en is geschikt voor een gezin van 4-5 personen. Door zijn compacte bouw is deze unit in veel gevallen toe te passen en ideaal als ruimte beperkt is. Deze installatie wordt geleverd met een fluisterstil monoblock buitenunit. 
 • Viessmann Vitocal 300 serie
  Deze warmtepompen zijn brongebonden (bodemenergie) en offreren wij op aanvraag compleet met bodemlus. 

Warmtepompspecialist

Een warmtepomp is qua techniek niet vergelijkbaar met een cv-ketel, kennis van zaken is belangrijk om een juiste aankoop te doen, met onze ruim 20 jaar ervaring in warmtepompsystemen en onze InstalQ EVI-WP erkening bent u verzekerd van een warmtepompspecialist die u het beste kan adviseren om de juiste aankoop te doen. 

Onderaan de deze pagina vindt u meer informatie over warmwatercomfort. 

Merk
 • Merk
 • Viessmann
Cw waarde
 • Cw waarde
Soort ketel
 • Soort ketel

Warmwatercomfort

Uitgaande van een douche die 7 liter water van 38 graden Celsius per minuut vraagt, kunt u met de Viessmann Vitocal 222-A met een geladen boilervat ongeveer 51 minuten aaneengesloten douchen. Wanneer het boilervat leeg is, duurt het tot ongeveer 1,5 uur tot het boilervat weer volledig gevuld is. In tegenstelling tot bij een Cv-ketel, kunt u dus niet onbeperkt aaneengesloten douchen. Ter informatie: een gemiddeld gezin gebruikt in Nederland 140 liter heet water per dag en een douchebeurt duurt gemiddeld 7 minuten. In de tabel hieronder vindt u andere (optionele) varianten.
 

Tabel Tapwater Comfort

Beschikbaar volume (liter) van 55 ºC

Equivalent volume (liter) van 38 ºC

Douche tijd 7 l/min. Spaardouche

Douche tijd 10 l/ min. Standaard

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (6kW)

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (8kW)

220 *

354

51

35

102

131

300 **

482

69

48

102

131

400 **

643

92

64

102

131

* Standaard warmtepomp systeem Viessmann Vitocal 222-A    ** Viessmann Vitocal 200-A met vrijstaand boilervat

Over Viessmann

De Viessmann Group is internationaal een van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Het in 1917 opgerichte familiebedrijf telt 12.000 medewerkers en is goed voor een omzet van 2,25 miljard euro voor de groep.

Met 22 productievestigingen in 11 landen, met verkoopkantoren en vertegenwoordigingen in 74 landen en wereldwijd 120 verkoopvestigingen, is Viessmann sterk internationaal georiënteerd. 54 procent van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland

Hoge maatstaven

Viessmann voelt zich van oudsher verplicht hoogefficiënte techniek in te zetten om het milieu zoveel mogelijk te ontzien: met een rendement tot 98 procent bereiken onze verwarmingssystemen de grenzen van wat technisch haalbaar is. Deze hoge maatstaven inzake energie-efficiëntie hanteren wij ook voor de opwekking van elektriciteit, voor de koeltechniek en voor moderne stoominstallaties. Wij streven ernaar altijd beter te worden.


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!