Nefit

Nefit Enviline Tower (Monoblock 9.0 T-S) warmtepomp

Tot 40% besparing met een Nefit Enviline Warmtepomp!

Van € 20044,89

€ 16455,891

inclusief montage en 21% BTW

1. U kunt voor deze installatie € 3000,00 subsidie aanvragen.
Meer informatie over de Investeringssubsidie Duurzame Energie (iSDE)

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox

Nefit Enviline Tower (Monoblock 9.0 T-S) warmtepomp
Warmtepomp
€ 20.044,89
Heeft u een Giftcard-code? Vul deze hier in: Opslaan

Campagnes en aanbiedingen

Warmtepomp service- en onderhoudsabonnement, vanaf eerste maand 8,28 per maand (minimale looptijd 3 jaar)
€ -89,00
Budgetketel koop online deal
€ -500,00

Overige kortingen en/of subsidies

ISDE Subsidie KA00311 Nefit EnviLine A/W Monoblock 9.0 T-S
€ -3.000,00

Totaal

Montage
Inclusief
Totaalbedrag
€ 16.455,89 1
1. Het factuurbedrag zal € 19.455,89 bedragen. U kunt voor deze installatie € 3.000,00 subsidie aanvragen

Kenmerken

De Nefit Enviline Monoblock Tower (Monoblock 9.0 T-S) is het parade paardje onder de plug & play warmtepomp systemen, deze uitvoering is voorzien van een 184 liter tapwaterboiler en een warmtepomp buitendeel met een vermogen van 9,0 kW. 

De Monoblock variant heeft als voordeel dat deze minder geluid maakt en prima in de bebouwde omgeving kan worden geplaatst. Deze warmtepomp kan het cv-water tot 62ºc opwarmen en is in veel gevallen daardoor ook te combineren met radiator installaties, mits de woning verwarmt kan worden met een cv-watertemepratuur van minder dan 60ºc.

Meer kenmerken

Systeem soort All-Electric Tower
Vermogen verwarming 9.0kW (A7/W35)
COP Coefficient of Performance 4,9
Vermogen koeling 4,9kW (A35/W18)
Warmwater (combi) Ja

Montage en installatie

Deze nieuwe warmtepompinstallatie wordt vakkundig geïnstalleerd door één onze warmtepomp specialisten. Met ruim 20 jaar ervaring in warmtepomp techniek verzekeren wij u van het juiste advies, kennis en kunde om van de ingewikkelde warmtepomp techniek een installatie te maken welke uitstekend past in uw situatie . Deze offerte gaat uit van een levering en installatie van een all-electric warmtepompsysteem op basis van standaard montage, de standaard montage omvat het volgende;

Meer informatie over de installatie

Montage en installatie Inclusief

Campagnes en aanbiedingen

Laat je oude cv-ketel door Budgetketel vervangen en koop of lease een nieuwe met altijd één of meerdere van onze beste aanbiedingen en/of campagne’s. Bij Budgetketel koopt u voor beste prijs met de hoogste kwaliteitsgarantie. De kortingen zijn al in de totaalprijzen verwerkt.

Kenmerken

De Nefit Enviline Monoblock Tower (Monoblock 9.0 T-S) is het parade paardje onder de plug & play warmtepomp systemen, deze uitvoering is voorzien van een 184 liter tapwaterboiler en een warmtepomp buitendeel met een vermogen van 9,0 kW. 

De Monoblock variant heeft als voordeel dat deze minder geluid maakt en prima in de bebouwde omgeving kan worden geplaatst. Deze warmtepomp kan het cv-water tot 62ºc opwarmen en is in veel gevallen daardoor ook te combineren met radiator installaties, mits de woning verwarmt kan worden met een cv-watertemepratuur van minder dan 60ºc.

De Nefit Enviline Split is een warmtepomp waarbij geen “dure” grondboring voor nodig is, deze warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om de warmte te onttrekken welke nodig is om de woning te verwarming en het warmwater op temperatuur te brengen. Het buitendeel is met twee leidingen verbonden met het binnendeel en is anders dan bij het monoblock afgevuld met koudemiddel.

Specificaties

 • MerkNefit
 • TypeEnviline Tower (Monoblock 9.0 T-S)
 • SoortWarmtepomp
 • Hoogte / breedte / diepte (cm) binnenunit1800x600x660
 • Gewicht binnenunit125
 • Hoogte / breedte / diepte (cm) buitenunit1370x930x440
 • Boiler inhoud (L)184
 • Gewicht buitenunit67
 • Verwarmingsvermogen (A7/W35)9.0
 • COP (A7/W35) (Volgens EN14511)4,9
 • Koelvermogen (A35/W18) 4,9
 • EER (A35/W18)4,2
 • Aansluitspanning buitenunit (volt)1x230
 • Zekering buitenunit (ampere)10
 • Geluidsniveau op 1m afstand in dB(A)40
 • Aansluitspanning binnenunit (volt)3x400
 • Zekering binnenunit (ampere)3x16
 • Systeem soortAll-Electric Tower
 • Warmwater (combi)Ja

Productinformatie

Standaard montage All-electric warmtepomp (6-2022)

Deze nieuwe warmtepompinstallatie wordt vakkundig geïnstalleerd door één van onze warmtepomp specialisten. Met ruim 20 jaar ervaring in de warmtepomp techniek verzekeren wij u van het juiste advies, kennis en kunde om van de ingewikkelde warmtepomp techniek een installatie te maken welke uitstekend past in uw situatie. Deze offerte gaat uit van een levering en installatie van een all-electric warmtepompsysteem op basis van standaard montage, de standaard montage omvat het volgende;

Oude cv-ketel

De oude cv-ketel wordt samen met de onderdelen welke niet meer nodig zijn voor de installatie door ons verwijderd en afgevoerd. De oude rookgasdakdoorvoer op het pannendak wordt door ons verwijderd en aan de buiten- en binnenzijde dicht gemaakt, de oude opening wordt geïsoleerd met Rockwool isolatie. (Deze werkzaamheden betreffen een eenvoudige afwerking zonder overige bouwkundige werkzaamheden en schilderwerk).

De nieuwe binnenunit 

De binnenunit wordt, afhankelijk van het type, opgehangen en de staande boiler zal binnen één (1) meter van de installatie worden neergezet en aangesloten. Bij een staande uitvoering zal de binnenunit op de grond staan. De bouwkundige vloer moet geschikt zijn voor het plaatsen van het totaalgewicht op de grond. De binnenunit en boiler worden aangesloten op het (binnen twee (2) meter) aanwezige leidingwerk, hiervoor zijn nodig de cv-hoofdaansluiting, condenswaterafvoer en als een combi-systeem worden ook de koud- en warm waterleidingen aangesloten. Uitganspunt is dat de binnenunit en eventuele boiler worden gemonteerd op dezelfde plaats en in dezelfde ruimte waar de cv-ketel nu hangt.

De levering en installatie bestaat ook uit de volgende onderdelen

 • Reflex Premium expansievat, warmtepomp uitvoering;
 • Veiligheidsgroep (overstort- veiligheidsventiel beveiliging);
 • Spirotech topkwaliteit installatie- vuilfilter en luchtbellenscheider, uitvoering Spirotrap MB3 ter bescherming tegen corrosie en vervuiling van de buitenunit en (automatisch) ontluchter(s) afhankelijk van opstelling en indien benodigd; 
 • Kogelafsluiters indien nodig;
 • By-pass ventiel;
 • Inlaat- veiligheidscombinatie 8bar (alleen bij combi-uitvoering)
 • Cv- vul-/aftapkraan met gewapende vul-slangset;
 • Ontkoppelingsbuffervat, 18 tot 120 liter, geplaatst in serie;
  Afhankelijk van het merk en type wordt een ontkoppelingsbuffer geplaatst welke voldoet aan de minimale eis van uw verwarmingssteem. Is uw installatie voorzien van een naregeling dan dient buffer parallel te worden aangesloten, hiervoor is de optie Parallele buffervat aansluiting te worden geinstalleerd;
 • Benodigde leidingvoelers en sensoren;
 • Data- en communicatiemodule of regeling, lees hieronder meer over deze optie; 

De warmtepomp buitenunit 

Wordt geplaatst op rubberen Big-Foot montagebalkjes op de grond of platdak. Tussen de binnen en de buitenunit wordt standaard tot 7.5 meter hoogwaardige geïsoleerde leidingen aangebracht ervan uit gaande dat het leidingwerk vanaf de warmtepomp naar de binnenunit door één enkele muur elkaar kunnen komen.

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp buitenunit 

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp buitenunit wordt door onze monteur aangesloten op de aanwezige en/of door u aangebracht werkschakelaar;

 • De buitenunit is afhankelijk van het type uitvoering (in de regel tot 7kW) en daar heb je een 230v/16A gezekerde aansluiting voor nodig die is voorzien van een werkschakelaar. Voor de grotere type uitvoeringen is een elektrische aansluiting nodig van 400V/16A (3-fase krachtstroom) welke is voorzien van een werkschakelaar

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp binnenunit 

De elektrisch aansluiting van de warmtepomp binnenunit wordt door onze monteur aangesloten op de aanwezige 230V wandcontactdoos waar voorheen de cv-ketel op was aangesloten.

 • Veel All-electric uitvoeringen zijn voorzien van een elektrische back-up verwarming, ons advies is om deze ook aan te sluiten, zodat u bij extreem koud weer of uitval van de buitenunit niet last heeft van een koud huis. Hiervoor is een elektrische aansluiting nodig van 400V/16A (3-fase krachtstroom) welke is voorzien van een werkschakelaar. Onze monteur zal vanaf de werkschakelaar de warmtepomp binnenunit aansluiten.

Buitenvoeler

De warmtepomp werkt in de meeste gevallen op basis van een buitentemperatuur regeling, ook wel een weersafhankelijke regeling genoemd. Deze regeling werkt samen met de kamerthermostaat en zorgt voor de juiste cv-watertemperatuur bij hogere of lagere buitentemperaturen. Indien van toepassing zullen wij deze monteren op een schaduwrijke plaatst.

In de woonkamer 

In de woonkamer wordt zoals in de product omschrijving geleverd en geinstalleerd waar de huidige thermostaat is gemonteerd en op op de bestaande thermostaatkabel vanaf de cv-ketel.

Inbedrijfsstelling van de warmtepomp

Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, kan de installatie worden afgerond;

 • Het vullen van het verwarming en warmtepomp circuit;
 • Het nauwkeurig ontluchten van de installatie;
 • Het opstarten van de installatie;
 • Instellen van de regeling;
 • Proefdraaien, meten en controleren 
 • Controleren op lekkages
 • Uitleg en instructie

Service, onderhoud en servicebeheer op afstand

Een warmtepomp is niet ingewikkeld maar werkt anders dan een cv-ketel, heeft vaak wat meer nazorg nodig. Iedere woning is anders en reageert anders op watertemperaturen. Wij willen onze werkzaamheden zo perfect mogelijk uitvoeren en na installatie u de beste zorg kunnen geven. Naast een service- en onderhoudscontract vinden wij servicebeheer op afstand een zeer belangrijk optie om u onder bepaalde omstandigheden snel en onafhankelijk van de tussenkomst van één van onze servicemonteurs bij ter plaatse op afstand bepaalde instellingen aan u systeem te kunnen doen die nodig zijn om b.v. het systeem te optimaliseren naar uw wensen en gebruik. Uiteraard enkel als u hierom vraag. 

 • Online service- en communicatiemodule

  Wordt door ons standaard geleverd, gemonteerd en geprogrammeerd en aangemeld op het serviceplatform van de fabrikant van uw warmtepomp. Gratis 12 maanden monitoring, servicebeheer op afstand is standaard inbegrepen en met een service en onderhoudscontract ook na 12 maanden gratis.

Opties en meer- en minderprijzen

Onze aanbieding voor levering en installatie van de warmtepompinstallatie is zeer compleet, het kan zijn dat de standaard installatie niet overeenkomt met uw situatie of dat u de installatie wilt uitbreiden met extra opties, in dat geval hanteren wij de onderstaande meerprijzen.

Algemeen

 • Met het Activ Coolpakket maken wij uw warmtepomp geschikt om er in de zomer ook mee te kunnen koelen. Een (huis)installatie is niet alijd geschikt om mee te koelen, deze optie maakt alleen de warmtepomp geschikt en niet de installatie. Wat u moet weten dat koelen met vloerverwarming vaak wel mogelijk is, maar op een radiator kunt u niet koelen. Op een hybride convector is koelen ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheid in uw situatie. U kunt er voor kiezen op de warmtepomp nu volledig voor te bereiden voor koelfunctie en de installatie er later (volledig) voor geschikt te maken.
 • Trillingsdempers t.b.v. wandconsole, hoge kwaliteit 4 stuks, € 95,00
 • Condensverzamelbak t.b.v buitenunit (ook verwarmingselement bij nodig), € 165,00
 • Verwarmingselement condensafvoer, € 159,50
 • Parallele buffervat aansluiting, inclusief systeempomp en montage, € 759,00
 • Hijs- en takelkosten, € 525,00
 • Waterleiding tapkraan t.b.v. bijvullen installatie, indien niet aanwezig € 25,00

Plaatsen binnenunit

 • Binnenunit komt op de begane grond (standaard montage) 
 • Binnenunit komt op de eerste verdieping, € 250,00
 • Binnenunit komt op de tweede verdieping, € 325,00
 • Binnenunit komt op de derde verdieping, € 375,00
 • Binnenunit moet getakeld worden, € 525,00


Plaatsen buitenunit 

 • Buitenunit geïnstalleerd op de begane grond naast de gevel op Big-Foot balkjes (standaard montage)
 • Buitenunit geinstalleerd in de tuin naast de gevel op aluminium vloerconsole, inclusief montagebalken en grindbed, € 539,00
 • Buitenunit geïnstalleerd op de begane grond aan de gevel, € 125,00
 • Buitenunit geïnstalleerd één (1) hoog op een platdak op Big-Foot balkjes, € 75,00 
 • Buitenunit geïnstalleerd één (1) hoog op een platdak aan de gevel, € 175,00
 • Buitenunit geïnstalleerd twee (2) hoog op een platdak op Big-Foot balkjes, € 225,00
 • Buitenunit geïnstalleerd drie (3) hoog op een platdak, € 350,00

Verloop leidingwerk

 • Leidingen gaan door één (1) muur (standaard montage)
 • Leidingen gaan door een extra ruimte (x aantal), per stuk € 175,00 
 • Leidingen gaan door een nieuw gat in houten platdak, inclusief dakdoorvoer, € 175,00
 • Leidingen gaan door een nieuw gat in betonnen platdak, inclusief dakdoorvoer, € 350,00
 • Leidingen gaan door de bestaande (oude rookgas) doorvoer en wordt aangepast met leiding bochten, € 75,00
 • Leidingen gaan onder de dakpannen door, € 300,00
  Als pannen zijn gehaakt, € 3,00 per stuk, verrekening achteraf op basis van aantal

Elektrisch aansluiting

 • Aansluiten op aanwezige werkschakelaar(s) (standaard montage)
 • Werkschakelaar 3-polig 230V t.b.v. gemonteerd op kabel, € 75,00
 • Werkschakelaar 4-polig 400v t.b.v. gemonteerd op kabel, € 78,00
 • Werkschakelaar 4-polig 400v t.b.v. gemonteerd op kabel, € 78,00
  Werkschakelaars zijn zonder bekabeling.
   
   
 • Voedingskabel 230v 3-A 3x2,5mm2, per meter en inclusief montage, € 20,50
 • Voedingskabel 400v 3-A 5x2,5mm2, per meter en inclusief montage, € 24,50
  Voor het aanbrengen van bekabeling is vrije toegang van ruimten nodig, geen obstakels en geen betonnen wanden. Als kabels onder de vloer door gaan moet de ruimte vrij toegankelijk zijn, geen water onder de vloer en alle compartimenten moeten vrij bereikbaar zijn. 

Meterkast aanpassingen

 • Plaatsen complete nieuwe groepenkast, 12 groepen en 3 aardlekschakelaars, € 1500,00
 • Plaatsen ledige kast, benodigd indien er in de bestaande groepenkast geen ruimte aanwezig is, € 170,00
 • Installatie-automaat 230v 16a, gemonteerd in bestaande groepenkast, € 174,00
 • Installatie-automaat 400v 16a, gemonteerd in bestaande groepenkast, € 223,00


Warmwatervoorziening van uw warmtepomp systeem

De standaard samenstellingen van de warmtepompboiler varieert per merk en uitvoering, om te bepalen wat in uw situatie de beste oplossing zal zijn is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen zal het douche gedrag de meest belangrijke zijn omdat het zo is dat hoe langer je onder de douche staat, hoe minder er over blijft voor de volgende.

Warmwatercomfort 
Uitgaande van een douche die 7 liter water van 38 graden Celsius per minuut vraagt, kunt u met een geladen boilervat van 220 liter ongeveer 51 minuten aaneengesloten douchen. Wanneer het boilervat leeg is, duurt het tot ongeveer 1,5 uur tot het boilervat weer volledig opgewarmd is. In tegenstelling tot bij een Cv-ketel, kunt u dus niet onbeperkt aaneengesloten douchen. 

Ter informatie: een gemiddeld gezin gebruikt in Nederland 140 liter heet water per dag en een douchebeurt duurt gemiddeld 7 minuten. In de tabel hieronder vindt u andere (optionele) varianten.

 

Budgetketel Tabel Tapwater Comfort

Beschikbaar volume (liter) van 55 ºC

Equivalent volume (liter) van 38 ºC

Douche tijd 7 l/min. Spaardouche

Douche tijd 10 l/ min. Standaard

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (6kW)

Warmwaterproductie warmtepomp l/30 min. van 38 ºC (8kW)

220

354

51

35

102

131

300

482

69

48

102

131

400

643

92

64

102

131

 

Wij adviseren in de volgende situaties de onderstaande boiler inhoud;

 • Gezin 1-4 personen minimaal 190 liter, met bad 300 liter
 • Gezin 1-5 personen minimaal 220 liter, met bad 300 liter
 • Gezin 6-7 personen minimaal 300 liter, met bad 400 liter
 • Grotere gezinnen 7+ 400 of 500 liter (berekening nodig)  

Zoals eerder vermeld is voor iedere gezin de situatie anders, het is dus niet mogelijk om vermelde adviezen één op één over te nemen als passend advies voor uw situatie, maar het kan in veel gevallen ook voor u kunnen gelden. Wij adviseren u graag persoonlijk op uw eigen situatie om de juiste keuze te maken.

Wat u nog moet weten

 • Het plaatsen van een warmtepomp op een dakkapel of dak met lichte constructie wordt afgeraden en zo zijn onze installatie werkzaamheden ook niet bedoeld. Om veilig te werken is voor service en onderhoud een hoogwerker nodig en dat zorgt voor hogere servicekosten; 
 • Het plaatsen van de buitenunit op Big-Foots op de bagane grond wordt afgereden, u kunt de buitenunit beter aan de gevel hangen of op de alluminum vloerconsole, de warmtepomp staat dan zo'n 20-30 cm boven de grond blijft hierdoor schoner door geen opspattend vuil tijdens regen en heeft u minder last bij sneeuwval;
 • Het aanbrengen van een voedingskabel vanaf de meterkast en de uitbreiding van de meterkast is niet in de standaard montage in begrepen.
 • Voor de communicatiemodule, service beheer op afstand is een goede wifi verbinding nodig, ook dient u de wifi gegevens klaar te hebben liggen om deze aan de monteur te verstrekken als deze nodig zijn. Het wijzigen van het Wifi wachtwoord kan mogelijk de verbinding met ons serviceplatform verbreken.
 • Koelen met uw warmtepomp, ja dat kan! Alleen is het belangrijk dat uw huisinstallatie daar ook geschikt voor is, bij voorbeeld vloerverwarming of hybride convectoren. Vooral in bestaande situaties is de mogelijkheid voor koelen onzekerder doordat er vaak radiatoren in de woning zijn waarop niet kan worden gekoeld.
 • Om te bepalen welke warmtepomp in uw situatie geschikt is zullen wij altijd een berekening maken. Voor het maken van de berekening zullen wij u vragen een intake te doen.  

Warmtepomp advies

Om te bepalen welke warmtepomp u nodig heeft gaan wij serieus te werk. Het kan zijn dat u al weet welke warmtepomp u nodig heeft, toch zullen wij dan alsnog een berekening maken om te bepalen of uw keuze mogelijk is en u zodoende het juiste advies te kunnen geven.

Door daadwerkelijk het benodigde vermogen te berekenen krijgt u inzicht in de besparing op korte en langere termijn en vooral of de warmtepomp die u op het oog heeft ook echt goed geschikt is en past bij uw situatie. Bij een all-electric situatie is het berekenen van de benodigde vermogens erg belangrijk. 

Over leasen

Met het Budgetketel Lease plan bieden wij u de mogelijkheid om de Nefit Enviline Tower (Monoblock 9.0 T-S) warmtepomp Warmtepomp aan te schaffen door per maand € 250,44 te betalen (dit is € 8,35 per dag). De looptijd van de lease is 120 maanden maar u mag ook boetevrij extra inlossen. Na afloop van de overeenkomst is de ketel geheel uw eigendom

 


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!