Inventum Spaarpomp

Bespaar 25% tot 50% op uw gasverbruik, nu met € 1500,00 subsidie!

Van € 4100,00

€ 1750,001

inclusief montage en 21% BTW

1. U kunt voor deze installatie € 2250,00 subsidie aanvragen.
Meer informatie over de Investeringssubsidie Duurzame Energie (iSDE)

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox

Inventum Spaarpomp
Ventilatiewarmtepomp
€ 4.100,00
Heeft u een Giftcard-code? Vul deze hier in: Opslaan

Campagnes en aanbiedingen

Budgetketel koop online deal
€ -100,00

Overige kortingen en/of subsidies

ISDE Subsidie KA11861 Inventum Spaarpomp
€ -2.250,00

Totaal

Montage
Inclusief
Totaalbedrag
€ 1.750,00 1
De levering is inclusief: standaard montage, ventilatie-dakdoorvoer met dakdoorvoerpan, cv-leidingen en aansluiten luchtkanaal (max. 3 meter), inclusief benodigde aansluit- en bevestigingsmateriaal, buis, koppelingen en overige benodigde appendages.
1. Het factuurbedrag zal € 4.000,00 bedragen. U kunt voor deze installatie € 2.250,00 subsidie aanvragen

Kenmerken

De Spaarpomp is in een paar uur geïnstalleerd om samen met uw hr-combiketel u zo energiezuinig mogelijk warm te houden. Vooral in het voor- en najaar kan de Ecolution® voor voldoende warmte zorgen in uw huis. In de koudere periodes springt de hr-combiketel automatisch bij voor het leveren van warmte. De spaarpomp levert een besparing van 25% to 50% op uw gasverbruik. 

Meer kenmerken

Systeem soort Ventilatiewarmtepomp
Vermogen verwarming kW (A7/W35)
COP Coefficient of Performance
Vermogen koeling kW (A35/W18)
Warmwater (combi)

Montage en installatie

Vakkundige installatie!!!
Deze warmtepomp wordt bij uw nieuwe of uw bestaande HR cv-ketel door onze eigen Budgetketel monteurs vakkundig geïnstalleerd. Een onze warmtepomp specialist zorgt dat deze volgens de normen van Inventum wordt afgesteld en in-geregeld. Wij gebruiken de beste materialen en leveren een zeer hoge kwaliteit, niet alleen het installatie-werk is goed, maar ook de materialen die wij gebruiken zijn van de beste kwaliteit en van de gerenommeerde merken, wij garanderen de beste en de hoogste kwaliteit!

Meer informatie over de installatie

Montage en installatie Inclusief

Campagnes en aanbiedingen

Laat je oude cv-ketel door Budgetketel vervangen en koop of lease een nieuwe met altijd één of meerdere van onze beste aanbiedingen en/of campagne’s. Bij Budgetketel koopt u voor beste prijs met de hoogste kwaliteitsgarantie. De kortingen zijn al in de totaalprijzen verwerkt.

Kenmerken

Alles begint met een eerste stap...
Of je nu begint aan een reis, een nieuwe baan, een nieuw huis of een renovatie, alles begint met een eerste stap. En dan volgt de rest vanzelf. Dat geldt ook voor het besparen van gas. Wil je een eerste, eenvoudige stap in de goede richting zetten? Begin dan met de Inventum Spaarpomp.

DE EERSTE STAP IN DE GOEDE RICHTING
Het gasverbruik in Nederland moet omlaag. Daar werken we met zijn allen hard aan. Steeds meer woningen gaan om naar systemen die het gasverbruik verminderen. Het gevolg is dat ventilatiewarmtepompen en hybride warmtepompen inmiddels niet meer weg te denken zijn. Het is een ware doorbraak in energiezuinig verwarmen. Als je een eerste, eenvoudige stap in de goede richting wilt zetten, is de Spaarpomp precies iets voor jou. Deze ventileert de woning en wint alle warmte uit de ventilatielucht terug. Je bespaart al snel tussen de 25% en 50% op je gasverbruik. Dat scheelt enorm in de energierekening.

COMPACT
De Inventum Spaarpomp is een hybride warmtepomp die eenvoudig kan worden geïnstalleerd. Geen grote apparaten in je tuin of op het dak en geen gedoe en rommel op zolder. Hij werkt in combinatie met bijna iedere cv- ketel en zorgt ook nog eens voor gezonde lucht in je huis.

GEZOND BINNENKLIMAAT
Woningen worden de laatste jaren veel beter geïsoleerd. Dat is fijn, want het scheelt stookkosten. Het nadeel is dat de luchtkwaliteit in huis regelmatig onvoldoende is, omdat er vaak geen kieren meer zijn waardoor frisse lucht binnenkomt. Hierdoor worden we ongevraagd blootgesteld aan ziektekiemen, bacteriën en fijnstof. Dit maakt efficiënt en effectief ventileren een must voor onze gezondheid. Jouw Spaarpomp zorgt ervoor dat je huis goed geventileerd blijft en schadelijke en vochtige lucht wordt afgevoerd.

GARANTIE
Op de Spaarpomp geven we je 2 jaar volledige garantie op onderdelen én arbeidsloon. En nog eens 3 jaar aanvullend op onderdelen exclusief arbeidsloon. We garanderen de beschikbaarheid van onderdelen voor in totaal 10 jaar.

INVESTERING EN SUBSIDIE
De Spaarpomp zorgt voor een gezonde woning en een laag energieverbruik tegen lage kosten. Met de ISDE subsidie krijgt u maar liefst €1.500,- euro terug op de aanschafprijs. Dat scheelt in veel gevallen bijna de helft van de kosten.

Zelf warmte terugwinnen
De Spaarpomp is een hybride warmtepomp. Hij werkt in combinatie met je cv-ketel. De Spaarpomp haalt warmte uit de lucht die normaal gesproken je woning verlaat en warmt het water voor je cv hiermee op. Is er in huis meer vermogen nodig, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, dan springt de cv-ketel bij.

HOE WERKT DE SPAARPOMP?
De Spaarpomp is een eerste, eenvoudige stap in het verminderen van je gasverbruik. Vanuit je ventilatiesysteem komt vuile, warme lucht je Spaarpomp binnen. Deze lucht heeft een temperatuur tussen de 18°C en 22°C graden. In de Spaarpomp zit een warmtepomp die energie uit ventilatielucht kan onttrekken. Door het onttrekken van warmte, stijgt de temperatuur van het koudemiddel en verdampt het. De damp gaat door een compressor, waar de druk opgevoerd wordt. In een condensor haalt de Spaarpomp de opgewekte warmte eruit en geeft het af aan je verwarming. Dan verlaagt hij de druk, waardoor het koudemiddel klaar is voor een volgende ronde warmte terugwinnen. De lucht die via je dakafvoer je huis verlaat is nog 3 tot 7 graden. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken en verbruik je minder gas.

Vergelijk het met hybride rijden: zolang je onder een bepaalde snelheid blijft, of als je niet te hard optrekt, heb je genoeg aan de elektromotor. In andere gevallen springt de benzinemotor bij. De Spaarpomp is als de elektromotor. Als de binnentemperatuur langzaam mag oplopen, en het verschil met de buitentemperatuur niet te groot is, kan de Spaarpomp je hele huis verwarmen. En als het nodig is, springt je cv-ketel bij.


** De spaarpomp is een vervanger voor uw mechanische ventilatie-unit, kan in veel situaties worden toegepast maar is wel afhankelijk van de huidige situatie.  

Specificaties

 • MerkInventum
 • TypeSpaarpomp
 • SoortVentilatiewarmtepomp
 • Coefficient of performance of COP (20ºC - 45ºC)4,2
 • Hoogte / breedte / diepte (cm) binnenunit570/500/500
 • Gewicht binnenunit45
 • Max. opgenomen elektrisch vermogen (W)620
 • Gemiddeld opgenomen elektrisch vermogen (W)300
 • Thermisch cv vermogen (kWth)1,7
 • Systeemafgifte cv (ºC)Max. 60
 • Ventilatievolume warmtepompbedrijf (m3/h)100-250
 • Ventilatie volume stand 1 (m3/h)50-350
 • Ventilatie volume stand 2 (m3/h)50-350
 • Ventilatie volume stand 3 (m3/h)50-350
 • Geluidsniveau bandbreedte (dB(A))47
 • Aansluitspanning binnenunit (volt)230v
 • Zekering binnenunit (ampere)16amp
 • Systeem soortVentilatiewarmtepomp

Productinformatie

Informatie over installatie Spaarpomp

Vakkundige installatie!!!
Deze warmtepomp wordt bij uw nieuwe of uw bestaande HR cv-ketel door onze eigen Budgetketel monteurs vakkundig geïnstalleerd. Een onze warmtepomp specialist zorgt dat deze volgens de normen van Inventum wordt afgesteld en in-geregeld. Wij gebruiken de beste materialen en leveren een zeer hoge kwaliteit, niet alleen het installatie-werk is goed, maar ook de materialen die wij gebruiken zijn van de beste kwaliteit en van de gerenommeerde merken, wij garanderen de beste en de hoogste kwaliteit!


Wat krijg ik er bij de installatie allemaal bij?
De installatie is geheel compleet inclusief de levering en installatie van;

 • Inventum Spaarpomp
 • Aansluiting op bestaande ventilatie dakdoorvoer
 • Inlaatcombinatie ½
 • Buismateriaal, koppelingen en bevestigingsmaterialen tot 3 meter vanaf het toestel.
   

Belangrijk om te weten!
Onze prijzen zijn compleet en op basis van het Budgetketel all-inclusief concept. De uitgangspunten voor de installatiekosten zijn;

 • De nieuwe warmtepomp wordt naast de bestaande of nieuwe cv-ketel gemonteerd en is bedoelt als duurzame uitbreiding op uw bestaande installatie.
 • De bestaande mechanische ventilatiebox zal vervallen en het afzuigkanaal zal op de warmtepomp worden aangesloten.
 • Indien de bestaande ventilatiedoorvoer niet kan worden gebruikt, dan zal er een meerprijs van toepassing zijn voor het leveren en installeren van een nieuwe geisolleerde doorvoer van € 275,00 De montage van de afvoer is ter vervanging van de bestaande dakdoorvoer.
 • Er dient een wandcontactdoos beschikbaar te zijn, indien niet aanwezig geldt een meerprijs van € 65,00
 • Indien er geen nieuwe cv-ketel door Budgetketel wordt geleverd, geldt er een meerprijs op de installatiekosten van € 90,00  
 • Als deze installatie op een bestaande installatie wordt aangesloten waarbij de ketel niet wordt vervangen, zal de bestaande cv-ketel een HR ketel moeten zijn.
 • Op dit moment kunnen wij niet leveren en installeren op de wadden-eilanden!
 • De meerprijzen kunnen achteraf na installatie worden doorberekend als blijkt dat de situatie dit nodig acht. 
   

Energielabel booster
Deze installatie zorgt voor een verbetering van uw energielabel met twee label-stappen, omdat het energielabel van uw woning een belangrijk onderdeel wordt in de waardering van uw woning, zorgen wij dat u bij deze installatie een „gratis” energielabel rapportage ontvangt voor eengezinswoning. Deze rapportage wordt gemaakt door een extern bureau welke is gespecialiseerd in het maken Energielabels.

 • Grotere of ander soort woning dan een eengezinswoning kan een voor de Energielabel een extra bijdrage worden verlangt.

Extra voorwaarden:
Voorafgaande aan een definitieve acceptatie van een leveringsopdracht, dient de situatie ter plaatse worden opgenomen ter controle tot mogelijkheden. Situatie afwijkingen kunnen mogelijk prijswijzigingen met zich meebrengen.

Over leasen

Met het Budgetketel Lease plan bieden wij u de mogelijkheid om de Inventum Spaarpomp Ventilatiewarmtepomp aan te schaffen door per maand € 55,07 te betalen (dit is € 1,84 per dag). De looptijd van de lease is 120 maanden maar u mag ook boetevrij extra inlossen. Na afloop van de overeenkomst is de ketel geheel uw eigendom

 


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!