BlueGEN Brandstofcel

Van € 23000,00

€ 18000,00

inclusief montage, exclusief BTW

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze binnen enkele minuten in uw mailbox

BlueGEN Brandstofcel
€ 23.000,00
Heeft u een Giftcard-code? Vul deze hier in: Opslaan

Campagnes en aanbiedingen

Project PACE subsidie (zolang beschikbaar vanuit EU)
€ -5.000,00

Totaal

Montage
Inclusief
Totaalbedrag
€ 18.000,00

U komt wellicht in aanmerking voor financiering via ikinvesteerslim.nl

Met ikinvesteerslim hebben particuliere woningeigenaren én VvE's nu de kans om te investeren in een energiezuinige woning. Meer informatie

Prijzen zijn exclusief BTW

Kenmerken

Met de BlueGEN produceert u stroom daar waar die verbruikt wordt. Dankzij het grote aandeel elektriciteit kan de BlueGEN het hele jaar door ingezet worden, ook in de zomer. Zo produceert u tot 13.000 kWh stroom per jaar, die u zelf gebruikt of nagenoeg belastingvrij doorverkoopt. Stroom van een BleuGEN kost minder dan stroom uit het net. 

Meer kenmerken

Vermogen systeem 13000 kWh per jaar
Garantie Garantie 10 jaar icm onderhoudscontract

Montage en installatie

Meer informatie over de installatie

Montage en installatie Inclusief volgens Cv-ketel Compleet Concept

Campagnes en aanbiedingen

Laat je oude cv-ketel door Budgetketel vervangen en koop of lease een nieuwe met altijd één of meerdere van onze beste aanbiedingen en/of campagne’s. Bij Budgetketel koopt u voor beste prijs met de hoogste kwaliteitsgarantie. De kortingen zijn al in de totaalprijzen verwerkt.

Kenmerken

Gas wordt stroom
Innovatieve Brandstofcel-technologie


De BlueGEN wordt op uw gasaansluiting aangesloten en wekt vervolgens stroom en warmte op uit groengas of aardgas. Stroom is daarbij het hoofdproduct. De restwarmte kan bijvoorbeeld voor de warmtapwater bereiding gebruikt worden. Anders dan bij tradionele WKK (Warmte Kracht Koppeling) kan de BlueGEN continu stroom blijven produceren om woningen en bedrijven van energie te voorzien.

De BlueGEN is daarmee een betrouwbare energiebron die 24/7 stroom produceert direct waar die nodig is. Dankzij de innovatieve brandstofceltechnologie gebeurt dit bijzonder efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend.
 

Je eigen stroom produceren
Hoge efficiëntie betekent grote besparing


Met de BlueGEN produceert u stroom daar waar die verbruikt wordt. Dankzij het grote aandeel elektriciteit kan de BlueGEN het hele jaar door ingezet worden, ook in de zomer. Zo produceert u tot 13.000 kWh stroom per jaar. Stroom van een BlueGEN kost minder dan de stroom uit het net. De kostenbesparing zit hem vooral in de effi ciëntie zodat u met dezelfde hoeveelheid brandstof lokaal veel meer stroom produceert dan met bijvoorbeeld een gas- of kolencentrale ergens ver weg.
 

De Brandstofcelmodule
Het hart van de BlueGEN


De Brandstofcelmodule vormt het hart van de BlueGEN. Dit is de nieuwste keramische Brandstofcel Technologie. Deze onderscheidt zich duidelijk van andere technologieën zoals verbrandingsmotoren of turbines waar brandstof doorgaans “verbrandt” wordt en de stroom in generatoren middels elektromagnetisme wordt opgewekt. Brandstof-
cellen produceren namelijk elektriciteit door een elektro-chemische reactie. Daarmee kan gas zeer efficiënt, milieuvriendelijk, geluids- en trillingsarm in stroom en een beetje warmte worden omgezet. Zonder omweg lokaal direct uit de brandstof, dat maakt de BlueGEN zo efficiënt. 

 

Reductie van CO2-emissie
Efficiëntie is goed voor ons milieu 

 

Met het inzetten van BlueGEN draagt u fors bij aan de vermindering van broeikasgassen in onze atmosfeer. Dankzij de hoge efficiëntie komt bij de stroomproductie met aardgas veel minder CO2 vrij (0% bij gebruik van Groen-Gas). Zo reduceert de BlueGEN per kilowattuur stroom de CO2-emissie met ca. 50 procent ten opzichte van de stroom uit het net en inclusief de benutte warmte zelfs tot 70 procent. Voor deze hoogefficiënte en milieuvriendelijke technologie is de BlueGEN in de afgelopen jaren regelmatig erkend. Draag ook actief bij aan de noodzakelijke energietransitie met BlueGEN.

 

 

Eenvoudige installatie
Te combineren met uw huidige CV-systeem


De BlueGEN is met nagenoeg ieder bestaand CV- of ander verwarmingssysteem te combineren, om zo een woonhuis of bedrijfspand het hele jaar door van stroom en warmte te voorzien. Dankzij de compacte maatvoering en eenvoudige stroom-, water- en gasaansluiting kan de BlueGEN met geringe inspanning in haast ieder gebouw geïntegreerd worden. Ook de koppeling met eventuele andereaanwezige bronnen van duurzame energie (bijv. Solarthermie, Photovoltaïc) is in de meeste gevallen probleemloos mogelijk.

 

Specificaties

 • Elektrisch Rendement (vermogen) *1tot 60 % (1,5 kW)
 • BrandstofAardgas, Groen-gas / Bio-gas (Methaan)
 • Brandstofverbruik *12,51 kW
 • Opgewekte thermische energie per jaar *15.220 kWh th
 • BedrijfswijzeGehele jaar (ca. 8.700 uur), stroomgestuurd
 • Geluidsniveau< 47 db (A)
 • BesturingMonitoring op afstand en aansturing via internet
 • Technisch Rendent (vermogen) *1tot 25 % (0,6 kW)
 • Gewicht, maatvoering (H x B x T)195 kg, 1.010 x 600 x 660 mm
 • Subsidie's en aftrekmogelijkhedenEne Field / Mia, Vamil
 • kreetDé Nieuwste generatie eigen energie opwekking
 • Opgewekte elektrische energie per jaar *113.000 kWh el
 • Service interval *212 maanden
 • Vermogen per jaar (kWh)13000

Productinformatie

Standaard montage Brandstofcel

De BleuGEN brandstofcel wordt inclusief montage geleverd volgens onderstaande installatieprocedure:

 • Vakkundige montage van de BlueGEN het aanbrengen van een warm- en koudwaterleididng, waterafvoer en rookgasafvoer buis binnen 5 meter om het toestel in hetzelfde vertrek, 
 • Installatie in heel Nederland (excl. Wadden Eilanden) door een Budgetketel installatiepartner;
 • Kwalitatief expansievat; 
 • Inlaatcombinatie (alleen in combinatie met een 200 liter boiler);
 • Overstort-veiligheidsventiel*;
 • Buis, fittingen en appendages;
 • Vul-aftapkraan in de systeemleiding van het buffervat met vulslang* 
 • Inbedrijfstelling van de nieuwe BlueGEN;
 • Opruimen van de werkplek en afvoeren overtollige materialen;
 • Controle op juiste werking en lekkages, instructie en uitleg werking BlueGEN;
 • Veiligheidscontrole: CO2-meting, gaslekdetectie bestaande gasleiding;
 • Invullen van het kwaliteitscontrole en opleveringsdocument;
 • Een jaarlijks onderhoudscontract is verplicht i.c.m. 10 jaar onderdelen garantie, deze service-overeenkomst wordt afgesloten tussen de gebruiker en de fabrikant. Er zijn kosten verbonden aan deze overeenkomst. 

  *Alleen in combinatie met een 200 liter boiler

Optioneel meerprijzen

Naast de standaard installatie mogelijkheden bieden wij u mogelijkheden om uw installatie uit te breiden met een aantal interessante opties;
 

Verhoog uw rendement en gebruik de restwarmte

Tijdens de productie van elektriciteit door de BlueGEN komt er ruim 5000kWh per jaar aan warmte vrij, deze warmte wordt in de basis afgevoerd door een afvoer naar buiten maar u kunt deze warmte ook hergebruiken om bij voorbeeld boiler of zwembad op te warmen, zo verhoogd u het rendement van uw systeem aanzienlijk tot wel 90%. Hieronder bieden wij u een aantal mogelijkheden; 

Tapwaterbuffer 200 liter, inclusief regelapparatuur en pompgroep

€ 1000,00

Warmtewisselaar t.b.v. zwembadinstallatie, inclusief regelapparatuur en pompgroep. (exclusief werkzaamheden aan zwembadzijde)

€ 1500,00

 

Over leasen

Met het Budgetketel Lease plan bieden wij u de mogelijkheid om de BlueGEN Brandstofcel aan te schaffen door per maand € 308,94 te betalen (dit is € 10,30 per dag). De looptijd van de lease is 120 maanden maar u mag ook boetevrij extra inlossen. Na afloop van de overeenkomst is de ketel geheel uw eigendom

 


Vraag ons om contact met u op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen!